ACTIVITEITEN

Tijdens het Fokkerhaven Festival zijn er vele activiteiten te doen. Bekijk hieronder een kleine greep uit het aanbod. Bekijk hier de Timetable.

Boottours

Alle boottours vertrekken en eindigen in de Fokkerhaven, op de aanlegsteiger bij Capriole

 

Matchmaking Sessie

Speciale boottour van 1 uur voor Voorburgse en Binckhorst ondernemers en Haagse Hogeschool studenten.

Tijd 14:00-15:00 uur

Duur 1 uur

Route Binckhorst, Laak

Aanmelden via suusveninga@hotmail.com

 

Fokkerhaven – Huygens Kwartier

Boot – en wandeltour van 1 uur naar en door het mooie Voorburgse Huygens Kwartier. Stap aan boord bij de kapitein van Binckboten!

Tijden 

13:00-14:00 uur Fokkerhaven – Huygens Hofwijck – Fokkerhaven

14:00-15:00 uur Fokkerhaven – Huygens Hofwijck – Fokkerhaven

15:00-16:00 uur Fokkerhaven – Huygens Hofwijck – Fokkerhaven

16:00-17:00 uur Fokkerhaven – Huygens Hofwijck – Fokkerhaven

Route  Fokkerhaven – Huygens Hofwijck – Bernard – Fokkerhaven

Duur  1 uur

Kosten € 2,50 p.p.

Aanmelden via suusveninga@hotmail.com

 

Fokkerhaven Tour

Tijdens de Fokkerhaven Tour ga je in een kleine groep met een enthousiaste gids mee op een muzikale ontdekkingstocht door de wijk. Op verschillende onverwachte locaties wordt je verrast door muzikaal talent. Ga mee met hét muzikale tourtje tijdens het Fokkerhaven Festival.

Tijd 14:30-17:00 uur

Duur 2,5 uur

Kosten € 15,- per persoon / € 5,- per kind

Aanmelden via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-fokkerhaven-tour-64780592496

Trekvliet veerbootje

Gedurende hele festival vaart een Zeekadet-boot tussen de Fokkerhaven en Kobus, heen en weer, een heel gezellig veerbootje.

Tijd 12:00-20:00 uur

Duur 5 minuten

Kosten gratis

Aanmelden niet nodig

 

Binckhorst boottochtjes

Gedurende het hele festival varen er verschillende bootjes waar je ter plekke op kan stappen. De kapiteins varen door de Binckhorst, Laak en Den Haag. Beleef deze mooie plekken vanaf het water! Deze tours hoef je niet van tevoren te reserveren. Opstap bij de kop van de Fokkerhaven.

Tijd 12:00-20:00 uur

Duur 30 minuten

Kosten € 2,50 p.p.

Aanmelden niet nodig

Coalitie Laak boottour

Coalitie Laak heeft twee gave boottours georganiseerd! Ga mee op ontdekking door de Binckhorst en Laak en laat je verrassen. Een lekker hapje, drankje en muzikaal programma.. Deze tours dien je van tevoren te reserveren i.v.m. zeer beperkte beschikbaarheid. Opstap bij de aanlegsteiger van Capriole.
Stap aan boord bij de kapitein van Binckboten!

Tijd Tour #1 13:00-14:15 uur

Tijd Tour #2 15:00-16:15 uur

Duur 1 a 1,5 uur
Kosten € 0,- (op uitnodiging)

Aanmelden niet nodig, meer informatie bij suusveninga@hotmail.com.

SUPPEN

SUPBinckies 

Wij zijn een SUP-school gevestigd op de Binckhorst in Den Haag. Vanaf ons startpunt SUP je via de Binckhaven zo het stadscentrum in of de Vliet op. Beleef Den Haag op een unieke manier vanaf het water! 

SUPpen is toegankelijk voor jong en oud en kan door iedereen op zijn/haar eigen tempo gedaan worden.  Bij ons is het mogelijk om materiaal te huren, les te krijgen en SUP tours te pakken.  

SUPBinckies is onderdeel van de Surfpoel.

What’s SUP?

SUP staat voor Stand Up Paddle. Op een groot surfboard met een paddel beweeg je je over het water: sporten en genieten komen tijdens het SUPpen samen. 

Tijd: 12:00 – 20:00 uur

Leeftijd: onder de 12 jaar met begeleiding. 12 tot 18 jaar met begeleiding of goedkeuring van de ouders.

Bijzonderheden: zwemdiploma verplicht

Deelnemen: €5,- half uur, €10 voor 1 uur. Vooraf inschrijven niet nodig. 

TrashUre Hunt

Samen op jacht naar schatten die niet in de natuur thuis horen. TrashUre Hunters zijn piraten, schatzoekers, dierenredders en daarmee helden.Wij zijn trots, maken avonturen mee, genieten en… we redden de natuur!!!

 

TrashUre Hunt is het avonturen spel waarbij er gezocht wordt naar zwerfafval. Hoe meer schatten er verzameld worden hoe meer punten er te verdienen vallen.

 

Na de TrashUre Hunt gaan we kunstwerken maken van de gevonden schatten. Van plastic robotdieren tot maskers van jerrycans.

 

TrashUre Hunt bewijst dat opruimen en plezier samen kunnen gaan. De deelnemers leren op een speelse informele wijze wat niet in de natuur thuis hoort, dat zwerfafval hergebruikt kan worden én dat er zelfs kunstwerken van gemaakt kunnen worden

YOGA

Yoga op twee unieke locaties in de Fokkerhaven, Binckhorst, tijdens het Fokkerhaven FestivalStart zondag de 29e september in je kracht en doe mee met yogadocente Wendy Stam. Meld je gauw aan, neem je eigen matje mee, een handdoek en iets warms voor de cooling down.


#1 Locatie van de les om 10:00 uur: aan de kade bij Capriole, uitkijkend op de Trekvliet

#2 Locatie van de les om 12:00 uur: Fokker Terminal
 
Tijden
10:00-11:00 uur Yoga – kade bij Capriole
12:00-13:00 uur Yoga – Fokker Terminal
 
Kosten €10,- p.p.
suusveninga@hotmail.com / of bel met 0625261713
 

 

Meenemen
  • matje
  • warm vestje en dikke sokken
  • flesje water
  • handdoek
  • eventueel dekentje

BARISTA WORKSHOP

Ontdek hoe u de lekkerste espresso en cappuccino bereidt met de verse koffie uit onze eigen Capriole branderij.
 
Tijd 10:00-12:30 uur  
Kosten €46-, p.p. 
Locatie Capriole, 1e etage

bierproeverij

Tijden
15:00-16:00 uur  
16:00-17:00 uur
Kosten €18,50 p.p. 
Locatie Capriole, 1e etage

ROEICLINIC

Roeivereniging de Laak is al vanaf 1911 gevestigd in de Binckhorst. En dat doen ze elke week: roeien, roeien en nog eens roeien. Tijdens het Fokkerhaven Festival kan je een roeiclinic volgen. Doen! 

jachtwerf de haas

De buren van de Fokkerhaven, Jachtwerf de Haas bieden ruimte aan vele Haagse boten, voor onderhoud en een opknapbeurtje. Dit prachtige familiebedrijf is al bijna 100 jaar gevestigd in de Binckhorst aan de Trekvliet. Niet geopend voor inloop tijdens het Fokkerhaven Festival, wel tussen 14:30 en 17:00 uur tijdens een heel speciale Tour.

Lukt het je niet om binnen te kijken? Fiets een andere keer langs, bij dit bijzondere bedrijf.

Virtual Reality | Linck in de Binck

EEN STOERE, BRUISENDE BLIKVANGER MET HET MOOISTE GROENE ATRIUM VAN DEN HAAG!

Linck is het eerste woon- en werkgebouw aan de Fokkerhaven in de Binckhorst. Stoer en industrieel door onder andere het gebruik van zwart staal, maar ook met een groene touch van diverse planten. Dit geeft het gebouw die unieke robuuste uitstraling.

En het wonen? Er is veel keuze! Van grote tot kleine lofts en appartementen tot een heus straatje met Family Lofts, bovenin Linck. Kortom; een nieuwe woonplek geschikt voor zowel jong als oud.

Linck wordt een plek om te ontmoeten. Bijvoorbeeld in het atrium, dat dwars door het gebouw loopt. Hier maak je een praatje met je nieuwe buren. Of misschien geniet je dadelijk wel van eten en drinken op de begane grond van Linck.

Mogen we jou al ‘lincken’ aan deze unieke plek? www.linckindebinck.nl

Glitterschmink voor jong en oud

Voor prachtige schmink en eco (biologisch afbreekbaar!) kun je op 29 september terecht bij Rosalie Ruardy van Cosmic Glitter Tribe. Voor jong en oud, gun jezelf een momentje en shine als nooit tevoren  

www.cosmicglittertribe.com

 

I’M Binck

De Binckhorstkenners van I’M BINCK vertellen met liefde over alle ontwikkelingen in de Binckhorst. Ook hebben zij een speciaal Binckhorstbier ontwikkeld, wat je echt even moet bekijken! Loop langs de mobiele kiosken ‘De Hippe Horst’ en de ‘Brute Binck’ voor een leuk gesprek en een aandenken aan het Fokkerhaven Festival; je kan een flesje lokaal gebrouwen Binckse Belofte kopen om mee naar huis te nemen. De moeite waard!
Lees hier meer over dit mooie collectief: www.imbinck.nl.

 

springkussen

JUMP JUMP JUMP!
Picnic is erbij voor spring-grage kinders; voor de Fokker Terminal met een megaleuk springkussen. Ze delen zelfs lekker fruit uit, voor de liefhebber, enjoy! 

 

Crashtest

Young Responsible Drivers hebben de zogenaamde Crashtest ontwikkeld. Stap in en maak op een leuke en veilige manier mee hoe het is om een crash mee te maken. Voor de Fokker Terminal kan je dit gratis proberen.

the hague street art

De boyz & girlz van The Hague Street Art maken live graffiti tijdens het Fokkerhaven Festival. We gaan (bij mooi weer) op een busje spuiten 🙂 en aanmelden is via info@thehaguestreetart.nl
 
Gratis Graffiti Fietstour
En ga mee op de gratis fietstour van THSA, zo fiets je samen in een groep met een gids langs de tofste graffiti kunstwerken in de Binckhorst, rondom de Fokkerhaven. Verzamelen bij het The Hague Street Art-deel bij Glaswerk om 14:00 uur. Aanmelden kan bij info@aight.nl.

Geen kosten, hoe leuk is dat!?
Meer info over The Hague Street Art vind je hier: http://thehaguestreetart.nl/nl/

 

 

Sneak preview van Art The Hague

In de Fokker Terminal zie je een sneak preview van Art The Hague. Een aantal galeries en kunstenaars heeft vast kunst tentoongesteld tijdens het Fokkerhaven Festival. Kom even kijken naar de voorloper van de eigenzinnige kunstbeurs voor hedendaagse kunst. 

Heel veel kunst
In de week van 2-6 oktober staat de gehele Fokker Terminal vol met kunstwerken, dan vindt Art The Hague in volle glorie plaats. Meer info vind je hier: www.artthehague.nl

BINCKHORST DE FILM #3 – TRAILER

Een jarenlang project van Marsel Loermans en Wilma Marijnissen die gezamenlijk de Binckhorst en haar ontwikkelingen filmen in het project ‘Binckhorst, de film

Binckhorst, de film is een documentaireserie die twaalf jaar lang de bedrijven en bewoners van het binnenstedelijk industrie- en bedrijventerrein de Binckhorst volgt. Deel 1 en 2 zijn verfilmd, deel 3 is in de maak. Hoe gaan bewoners om met kleine en grote veranderingen binnen dit karakteristieke Haagse gebied; traditie versus vooruitgang, identiteit versus progressie?

 

De trailer van deel 3 zie je tijdens het Fokkerhaven Festival in de Fokker Terminal. Daar staat een scherm waar tijdens het event je een sneakpeak ziet van het laatste deel van dit bijzondere, lokale project.

29 september 2019
12:00 – 20:00 uur
Fokkerhaven, Binckhorst
Den Haag