FOOD & drinks

 

CAPRIOLE CAFÉ

Programma Capriole Café (buiten)

Geniet op het festivalterrein van onze koffie uit de Capriole Coffee Caravan of bestel eten en drankjes bij onze buitenbarren. Het is niet mogelijk om een tafel te reserveren op het terras van het festivalterrein.

Programma Capriole Café (binnen)

Tijdens het Fokkerhaven Festival is er ook binnen in Capriole Café van alles te doen. We adviseren om vooraf te reserveren via onderstaande links:

GLASWERK 

In een oude verffabriek, waarvan de industriële elementen in het interieur op een prachtige manier zijn behouden, zit restaurant en wijnbar Glaswerk. De naam glaswerk refereert aan de vele ramen in het gebouw, de vele wijnglazen en -flessen én de kas naast het restaurant. Een super mooie plek aan de Fokkerhaven. 

De wijnkaart is indrukwekkend. De meeste wijnen zijn per glas of per fles te bestellen. En wil je uit het werk lekker komen borrelen? Dan zijn er heerlijke borrelplankjes ‘land’ en ‘zee’ te bestellen.

KOMPAAN

Wie kent ze niet? Onze leuke bier-brouwer-buren bij de Binckhorsthaven: Kompaan. Op deze industriële locatie hebben twee kompanen, Jasper en Jeroen, in 2015 hun droom gerealiseerd: het brouwen van typisch Haagse bieren. Niet alleen ontstaan bij Kompaan in Den Haag bieren met geuzennamen als Bondgenoot en Bloedbroeder; in de Craft Beer Bar kun je vier dagen per week genieten van tientallen ter plekke gebrouwen bieren en heerlijke gerechten. 

Op 20 september komt Kompaan met zijn bieren naar de Fokkerhaven met een uitgebreide selectie aan Haagse speciaalbieren.

www.kompaanbier.nl

VIVA LA MEXICO

Viva la Mexico serveert Mexicaans comfort-food met invloeden en recepten die al sinds de Maya’s/ pre Inca’s gebruikt worden. Denk aan bijzondere aardappels, mais, bonen en mole. Kleurrijke gerechten met bijzondere smaken en kruiden.

Viva la Mexico is van origine een catering-bedrijf maar opent 1 oktober haar eerste Foodstation op de Cromvlietkade vlak achter de Binckhorst. 

Op het Fokkerhaven Festival zal Viva la Mexico top Quesadilla’s serveren. De gerechten zullen niet pittig zijn zodat ze voor een breed publiek in de smaak vallen maar voor de jalapeños liefhebbers zal Viva la Mexico extra pepers meenemen. Het Fokkerhaven Festival zal extra brandblussers neerzetten. 😉

Bekijk het filmpje van Viva La Mexico.

IJS & ZO

  Heerlijk schepijs van de Piaggio mobiele ijssalon voor een zomers vakantiegevoel! ijs & zo heeft 9 verschillende smaken vers en zelf gemaakt schepijs tijdens het Fokkerhaven Festival. 

   

  Hun vaste ijssalons zijn ook gevestigd aan het water; zo ligt ijs & zo Leidschendam aan een unieke en gezellige sluis van waar je vanaf het terras goed hebt heeft op de passerende vaartuigen. ijs & zo Delft bevind zich aan een karakteristieke gracht in het centrum van Delft op een steenworp afstand van de Beestenmarkt.

   

  Onlangs zijn ze nog beloond met de 3e prijs voor het ijs tijdens de officiële vak wedstrijden 2019 voor Nederlandse ijsbereiders. 

  Mood4Food

   Mood4Food is in 2009 gestart en sindsdien uitgegroeid tot een serieuze speler & creatieve cateraar op de zakelijke evenementenmarkt, en sinds 2014 één van de mooie bedrijven die de Haagse Binckhorst rijk is.

   Wat bij Mood4Food ooit begon als ‘liefde voor heerlijk eten en drinken’ wordt nu op uiteenlopende evenementen op professionele wijze als volwaardige cateringinvulling aangeboden. Mood4Food onderscheidt zich door ‘out of the box’ te denken en niet te blijven steken in een vast patroon. 

   Bij Mood4Food staan – naast het koken van de meest heerlijke gerechten – duurzaamheid, flexibiliteit, professionaliteit & creativiteit met een persoonlijke touch voorop. Mood4Food richt zich met name op congres- & eventcatering, borrels, lunches, sitdown dinners & walking dinners, maar we bedenken ook food- & event concepten in ieder gewenst thema.

   Hebben we je interesse gewekt? Kijk dan op www.mood4food.nl

   De Wits

    Mmm, De Wits op het Fokkerhaven Festival met heerlijke sushi, bubbels en pommes frites met truffel mayonaise! Culinair genieten in een ongedwongen sfeer. Dat doe je normaliter bij restaurant De Wits in het oude centrum van Rijswijk, de achtertuin van de Binckhorst. Proef de Wits!

    www.dewits.nl

    Baramaribo

     “Beter 1 bara in de hand dan 10 in de pan” Proef de heerlijke bara’s tijdens het Fokkerhaven Festival, een Surinaamse lekkernij.

     Daddy Donut

      Welkom bij Daddy Donut x Churros Cartel waar alles misdadig lekker is! Het meesterbrein achter dit unieke concept is geen onbekende, namelijk Haagse Horeca Donut eindbaas Tim Tromp. De droom van Daddy Donut is begonnen met een foodtruck die de klassieke donut in een nieuw jasje wilde steken. Inmiddels is Daddy Donut als Daddy Donut x Churros neergestreken in de prachtige Papestraat. Midden in het historische Haagse centrum. Tijdens het Fokkerhaven Festival komt deze heerlijke foodtrucks sweets aan alle bezoekers laten proeven.. 

      Madame Cocos

       De aller, allerlekkerste ‘cocosballs’! In vele verschillende smaken worden ze op het Fokkerhaven Festival voor jou vers gemaakt. Welke smaak loop jij warm voor?  
       Madame Cocos naturel, gember peper, speculaas, witte chocola, pure chocola of rum rozijnen..? Je kan ook zelfmaak-pakketjes kopen, supermakkelijk voor thuis.

       29 september 2019
       12:00 – 20:00 uur
       Fokkerhaven, Binckhorst
       Den Haag